Cakejes van marsepein en limoen

Ingrediënten

Amandelnoten, 2 uur in water weken
300 gram
Pistachenoten
225 gram
Rietsuiker
175 gram
Agavesiroop
2 eetlepels
Eieren
2
Eiwit
4
Matchapoeder
1/2 eetlepel
Limoen, zest
2
Zout
1/2 theelepel
Bloemsuiker
Muffinvorm

De leukste periode van het jaar breekt aan voor je kleine spruit want sinterklaas komt op bezoek! Wie zoet is, krijgt lekkers en daarom maken we deze cakejes van marsepein en limoen. Gevolg? Een gelukkige koter! En daar doen we het voor.

Bereiding cakejes

  1. Verhit de oven voor op 190°C. Vet een muffinvorm in met kokosolie.
  2. Giet de amandelnoten af en plaats ze samen met de pistachenoten in een blender. Mix tot ze fijn gemalen zijn.
  3. Voeg de suiker, zout, limoenzeste, matchapoeder en agavesiroop toe aan de noten. Mix tot het mengsel goed kleeft.
  4. Voeg de eieren en het eiwit aan het mengsel toe en mix tot een deeg.
  5. Schep het deeg in de muffinvorm, zorg dat er geen luchtbelletjes in het deeg zit.
  6. Plaats in de oven en bak gedurende 20-25 minuten tot de cakejes goudbruin zijn.
  7. Haal uit de oven en laat rusten gedurende 10 minuten. Haal de cakejes uit de vorm en besprenkel met bloemsuiker. Smakelijk!