Deze wijnen passen het best bij jouw feestmenu

Stuk voor stuk heerlijke gerechtjes, dat is het minste wat je over ons feestmenu kan zeggen. Maar geen idee welke wijnen er je nu bij moet serveren? Geen zorgen, we vertellen je met plezier welke wijn er bij welk gerecht past. Dat wordt genieten op Kerst en oudejaar! 

Hapjes 

Starten doen we met de amuses: een knolselder-kokossoepje met Shiso cress, saltimbocca van scampi met tomatensalsa en witloofbootjes met zalmtartaar, appel & radijs. Deze intense smaken gaan hemels met een cocktail van prosecco en kombucha.

Hoe maak je die? Wel het is simpel, neem een kan en giet er een halve liter prosecco en een halve liter kombucha naar keuze in, meng goed. Giet in een glas en versier met een takje rozemarijn en enkele rode besjes.

Voorgerecht

Na de hapjes is het voorgerecht aan beurt: een ravioli van champignon, spinazie en ricotta in een pestosaus van waterkers en walnoten. We matchen dit met een Sauvignon Blanc uit de Loire, een witte druif met groenige schil die de spinazie en waterkers in dit gerecht in de kijker zal zetten.

Hoofdgerecht

Rosbief Wellington met peperroomsaus, Parmezaankrieltjes, prinsessenboontjes en amandelen, een hoofdgerecht om ‘u’ tegen te zeggen. Het maal gaat hand in hand met een droge, rode wijn met full body. Een bordeaux of Cabernet Sauvignon zijn daarom de beste keuze.

Dessert

Afsluiten doen we met de trifle met frambozen, mascarponecrème, boterwafeltjes en chocolade. Op het eerste zicht lijkt een Duitse, droge witte wijn misschien een verrassende keuze. Maar het houdt echt wel steek: het kruid van de Gewürztraminer geeft karakter aan de milde vanillearoma's van de trifle en brengt het gerecht mooi in balans.