Doe mee aan de Eneco Clean Beach Cup op zondag 24 maart

Draag zelf je steentje bij!

Per seconde belandt 444 kilogram plastic afval in de zee. Ondanks het internationaal afvalbeleid verkleint de bestaande afvalberg niet. Dieren stikken door het plastic afval dat ze inslikken. Ook de minuscule plastic deeltjes belanden uiteindelijk op ons bord. Bij Foodbag vinden we kwalitatieve producten belangrijk, dus zetten we ons graag in voor milieuvriendelijke initiatieven zoals dat van energieleverancier Eneco.

De zee opruimen begint bij het strand: 80 procent van het afval uit de zee spoelt aan. Door het strand schoon te maken, kunnen we al een groot verschil maken. Met de Eneco Clean Beach Cup neemt ons land voor de tiende keer deel aan de opruimactie die Surfrider Foundation Europe voor de 25ste keer wereldwijd organiseert.

Doe mee en steun één van de 17 deelnemende surfclubs over de volledige Belgische kustlijn! Registreer je via de website van Eneco en ontvang een Eneco Clean Beach Cup fluohesje. Hopelijk zien we jou op 24 maart op het strand?

Praktische info Eneco Clean Beach Cup

  • Zondag 24 maart van 13u-18u
  • 17 deelnemende surfclubs over de volledige Belgische kustlijn
  • Geniet van een tramticket aan kortingstarief 

Benieuwd met welke partner wij samenwerken om ons steentje bij te dragen?

Naar aanleiding van de Eneco Clean Beach Cup slaat Foodbag de handen in elkaar met de North Sea Chefs. Zij stellen alles in het werk om Belgische vis in het algemeen populairder te maken en in het bijzonder om bijvangst, minder bekende en onbeminde vissoorten, gevangen door Belgische vissers, te promoten.