Gepofte quinoa met chocolade

Ingrediënten

Pure chocolade
160 gram
Gepofte quinoa
50 gram
Zout
Citroenverbena
optioneel
Gedroogde frambozen
optioneel
Gepofte quinoa met chocolade

Alternatieve eiwitbronnen vinden meer en meer hun weg in onze voeding. Quinoa, een pseudograan, is daar één van. Het lijkt qua samenstelling sterk op een graansoort, maar eigenlijk zijn het zaden van een plant.

We maken het vaak klaar als hartig bijgerecht, maar wist je dat je het ook kan klaarmaken als dessert of tussendoortje? Wij gebruiken de gepofte variant en maken er een lekker crunchy koekje van met chocolade. 

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain-marie of op een laag vuurtje.
  2. Rooster de gepofte quinoa kort in een droge pan.
  3. Meng de gepofte quinoa door de gesmolten chocolade en voeg snuifje zout toe. 
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak 10 gelijke hoopjes. Gebruik je vingers om de hoopjes glad te strijken.
  5. Plaats de koekjes in de koelkast of vriezer gedurende 1 uur of tot de koekjes zijn uitgehard. Bewaar in de koelkast in een afgesloten container. 

Optioneel: werk af met citroenverbena en gedroogde frambozen voor een speciale touch.