Hartige muffin als lunch of tussendoortje

Ingrediënten

Broccoli
1
Maïsmeel
130 gram
Bloem
130 gram
Suiker
1 eetlepel
Bakpoeder
2 theelepels
Zout
1/2 theelepel
Melk
250 milliliter
Eieren
2
Gesmolten boter
4 eetlepels
Look
1 teentje
Parmezaanse kaas
30 gram
Gemalen kaas (Emmental)
100 gram
Limoenzeste
1 theelepel
Peper
Komijnpoeder
1/2 theelepel
Muffin met broccolirijst

Muffin met broccolirijst 

Vandaag geen zoete muffins maar een hartige variant met broccoli. Smokkel deze gezonde hap in de lunchbox van je lief of kinderen en krik in geen tijd hun dagelijkse hoeveelheid groenten op! 

Voorbereiding

Maak de broccolirijst: snijd de broccoliroosjes van de stronk en plaats ze in de foodprocessor. Mix een paar keer tot je fijne korrels bekomt. Serveer als bijgerecht in plaats van gewone rijst of maak er deze hartige muffins van!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Gebruik een muffinblik als je dit in huis hebt. Plaats in elk vakje een papieren cupcakevormpje. Geen muffinblik? Gebruik papieren cupcakevormpjes. Plaats er twee op elkaar voor extra stevigheid.
  3. Plaats het maïsmeel, bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom en meng met een grote lepel door elkaar. Roer er daarna de melk, eieren en de gesmolten boter door.
  4. Snijd de knoflook fijn. Voeg de Parmezaanse kaas, gemalen kaas, knoflook, limoenzeste en 200 gram van de broccolirijst toe. Kruid af met peper en komijnpoeder. Verdeel het beslag over het muffinblik.
  5. Bak de muffins goudbruin gedurende 15 à 20 minuten. Laat even afkoelen in het blik voor je ze serveert. Smakelijk!