Maak zelf je plantaardige yoghurt

Ingrediënten

Cashewnoten, ongebrand en ongezouten
150 gram
Citroen, sap
1
Agavesiroop
2 theelepels
Zout
Snufje
Aardbeien
Naar keuze
Chiazaad
Naar keuze
plantaardige yoghurt

Zelf een crèmige plantaardige yoghurt maken waarbij geen enkele yoghurt uit een pakje tegenop kan? Daar hoef je geen masterchef voor te zijn. In slechts vijf gemakkelijke stappen maak je yoghurt om 'u' tegen te zeggen. We tonen je graag hoe.

  1. Plaats de cashewnoten in een bakje met water en laat gedurende heel de nacht lekker weken, zodat ze zacht worden.
  2. Giet ze na een nachtje weken af en bewaar het vocht.
  3. Plaats de geweekte nootjes in de blender samen met het citroensap, agavesiroop en zout.
  4. Mix het geheel en voeg wat van het vocht toe als het mengsel te dik is. Het mixen kan zeker 10 minuten in beslag nemen, mix tot je een gladde structuur bekomt.
  5. Serveer met aardbeien en chiazaad of topping naar keuze.