Moederdag: met dit ontbijt op bed scoor je gegarandeerd

Zondag zetten we onze mama’s opnieuw in de bloemetjes en dat doen we het liefst met een ontbijt op bed. Wij stellen een menu voor je samen dat de perfecte balans is tussen haalbaarheid (kinderen in de keuken, weet je wel) en verrassende smaken (we blijven natuurlijk Foodbag). Let’s go!

Citrussalade

Ingrediënten

  • 1 (bloed)sinaasappel
  • Een potje platte kaas
  • Handjevol granola
  • Blauwe bessen (uit de diepvries)
  • Munt, ter afwerking

Bereiding

Dit gerecht is 100% kidsproof en als jij de sinaasappel op voorhand in fijne schijven snijdt, kunnen zij makkelijk een mooi bordje samenstellen. Smeer wat platte kaas op een bord, schik de schijfjes sinaasappel dakpansgewijs en werk af met granola, blauwe bessen en een paar blaadjes munt.

Tip: gebruik voor deze salade vooral wat je in huis hebt en wees creatief met de toppings. Denk pompoenpitten, pistachenootjes, chiazaad …

Pannenkoekentaart met citroen en maanzaad

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 260 gr speltbloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1 citroen, zeste en sap
  • 2 el maanzaad
  • ½ tl zout
  • 2 eieren
  • 300 gr amandelmelk
  • 1 el plantaardige olie, plus extra om te bakken
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 kl + 1 el ahornsiroop
  • rode vruchten (uit de diepvries)
  • 5 kl plattekaas

Bereiding

Meng eerst alle droge ingrediënten: de bloem, het bakpoeder, de citroenzeste, het maanzaad en het zout. Neem een andere kom en mix de eieren, amandelmelk, olie, het vanille-extract en 1 kl ahornsiroop.

Giet de natte ingrediënten bij de droge componenten en roer goed.

Verwarm een antikleefpan op een medium vuur met daarin een scheutje olie. Echte pannenkoeken-experts nemen onmiddellijk twee pannen. Giet een beetje van het deeg in de pan en bak elke kant mooi bruin. Reken ongeveer een 2-tal minuten voor elke kant.

Meng tenslotte de plattekaas met een eetlepel ahornsiroop.

Stapel de pannenkoeken mooi en smeer telkens een laagje van je plattekaas-mengsel. Werk je toren af met rood fruit en wat extra ahornsiroop. 

Met dit recept heb je meer dan voldoende pannenkoeken voor je mama én om zelf ook nog van te smullen! 

Yoghurt-dessert met frambozencoulis

Ingrediënten

  • 100 frambozen (uit de diepvries)
  • 2 el suiker (of meer, afhankelijk van je eigen smaak)
  • 1 citroen, zeste en sap
  • 1 potje Griekse yoghurt
Bereiding

Maak eerst de coulis door de frambozen, de suiker, de zeste van je citroen en 1 eetlepel citroensap op te warmen in een steelpan. Verhit op een medium vuur. Na 5 minuten zal je mengsel zachtjes beginnen pruttelen.

Zodra de saus dikker wordt, kan je die zeven. Probeer echt zoveel mogelijk fruit door je zeef de duwen, niemand houdt van restjes! Zet opzij en laat afkoelen.

Neem een mooi glas en voeg afwisselend yoghurt en coulis toe.

Tip: niemand zal je veroordelen als je dit gerecht maakt met gekochte coulis hoor. Koken met kinderen is immers niet evident!