Onze ultieme tips om je paastafel te versieren

Pasen is de ideale gelegenheid om vrienden of familie op te trommelen voor een brunch. En voor zo'n dag doen we graag wat extra moeite. Wij verklappen je hoe wij dit jaar onze tafel decoreren en bewijzen bovendien dat dit echt geen fortuin hoeft te kosten.

Denk jij bij paasdeco spontaan aan gele servetten en flauwe paasbomen die voorzien zijn van kitscherige ornamenten? Dan ken je Foodbag nog niet!

Wij bliezen onze brunchtafel voor Pasen nieuw leven in en bewijzen dat deze feestdag de ideale gelegenheid is om je woonkamer om te toveren tot een Pinterestproof decor. Let's go!

4 snelle decotips voor Pasen

1. Knoop je servet op een originele manier

Niks mis met een eenvoudig gevouwen servet maar deze paasoortjes toveren wel in no time een glimlach op het gezicht van je gasten.

Plooi je servet tot een strook, vouw om een eitje, lint errond en klaar! Kan ook met een papieren variant maar deze konijnenoren zien er wel extra chique uit in stof. 

2. Vervang je klassieke naamkaartjes

Met enkele letterstempels en een ei maak je in een handomdraai unieke naamkaartjes. Zijn er jonge gasten aanwezig, dan raden we misschien toch wel aan om de eitjes eerst hard te koken. 

Tip: je zal wel even creatief moeten zijn met lange namen maar maak van de gelegenheid gebruik om iedereen eindelijk eens een bijnaam te geven.

3. Eitjes versieren kan ook cool zijn

Een typische activiteit op een regenachtige dag in de paasvakantie is eitjes schilderen. Wij bedachten een variant die cool genoeg is om zelfs op je Instagram-stories te delen. 

Met een lijmstift kleef je eenvoudig bloemblaadjes of zelfs kruiden op je eieren. Gebruik vooral wat je in huis hebt en fris je tafel in een mum van tijd op.

4. Ken je deze fortune cookies al?

Dankzij een gepersonaliseerde boodschap voelt iemand zich meteen welkom. Prik langs elke kant van een ei twee gaatjes, blaas de inhoud eruit (en bewaar voor bijvoorbeeld een quiche) en maak één van de gaatjes groot genoeg voor een boodschap. Schrijf die op een stuk papier, rol op en schuif die in het eitje. Plezier aan tafel gegarandeerd! 

Wij kozen ervoor om de typische fortune cookie-boodschappen een paasmake-over te geven en verzonnen o.a. deze varianten:

"Je kan geen omelet maken zonder een paar eieren te breken."
"Twee hanen in één hok geeft veel gekakel en weinig eieren."
"Probeer niet al je eieren in één mand te leggen."

Welk idee probeer jij zondag?