Recept: glutenvrije appelcrumble met verse gember en vanille

Ingrediënten

rode appels
5
citroen
1
verse gember
1 theelepel
vanillestokje
1
blauwe bessen of rood fruit uit de diepvries
250 gram
amandelen
100 gram
pure havermout
200 gram
zout
snuifje
kaneel
1 theelepel
agavesiroop
75 gram
kokosolie
50 gram
hazelnoten
50 gram
cashewnoten
50 gram

Wie crumble zegt, denkt meteen aan de herfst en winterdagen maar wist je dat dit ook een lekker dessert is als afsluiter van een barbecue?

Heerlijk op een frisse lenteavond rond een kampvuur of de perfecte partner van een bolletje vanille-ijs in de zomer. Wij houden deze lekkernij toch nog een tikje gezond door met pure en verse ingrediënten te werken en geloof ons: het is de gember die het verschil maakt!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.

  2. Snij de appels in blokjes en meng in een kom samen met wat citroensap, 1 theelepel fijngeraspte verse gember en de inhoud van het vanillestokje. Stort de appels vervolgens in een ovenschaal en meng er de blauwe bessen door.

  3. Mix de amandelen en 150 gram van de pure havermout tot meel in de mixer. Giet in een kom, samen met de overblijvende 50 gram havermout, het zout en 1 theelepel kaneel. Voeg vervolgens ook de agavesiroop toe en de ongesmolten kokosolie. Bewerk het deeg met je vingertoppen tot je een kruimelachtige textuur krijgt. Hak de noten grof en voeg ze toe aan het mengsel.

  4. Strooi vervolgens de crumble over de appels in de ovenschaal en bedek met aluminiumfolie. Bak de crumble 50 minuten. Haal vervolgens de aluminiumfolie van de ovenschaal en bak de crumble nog eens 10 minuten af.

  5. Serveer de appelcrumble warm uit de oven. Of serveer koud als ontbijt met een goede lepel opgeklopte kokosroom of yoghurt.

Smakelijk!