Taco's met geroosterde spruiten en tofu

Ingrediënten

Tofu
200 gram
Sojasaus
15 ml
Gember, geraspt
1/2 theelepel
Kurkuma
2 theelepels
Spruiten
180 gram
Kerstomaten
200 gram
Balsamicoazijn
2 eetlepels
Zure room
100 ml
Koriander, fijnhakken
Enkele takjes
Maistortilla's, klein
8
Olijfolie
Peper & zout

De Mexicaanse keuken is aan een opmars bezig en bekoort velen onder ons. Ook wij zeggen niet gauw neen tegen taco's. Om toch nog in Belgische sferen te blijven, geven we een oer-Vlaamse schwung aan onze taco's. We maken er namelijk met spruiten. En wat zal dat smaken!

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Haal de buitenste bladeren van de spruiten, maak een kruisje in het onderste gedeelte en halveer ze.
  3. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout. Rooster in de oven gedurende 20 à 25 minuten tot de spruiten gaar zijn. Voeg de laatste 5 minuten de kerstomaten toe.
  4. Meng intussen de zure room met fijngehakte koriander, peper en zout in een kommetje. Zet opzij tot verder gebruik.
  5. Prak de tofu met een vork fijn en voeg de kurkuma, gember en de sojasaus toe. Roerbak de tofu in een pan met olijfolie en kruid met peper en zout.
  6. Warm de tortilla’s op in een pan en bestrijk ze met de zure room. Beleg met de spruiten, scrambled tofu en kerstomaten. Smakelijk!