Toast met zoete boter: verrassend lekker!

Tijdens een verrassende brunch ontdekten wij dat boter ook zoet lekker is. Hoog tijd om dat zelf eens te proberen. Het resultaat zijn twee unieke recepten die je doordeweekse toast in geen tijd naar een hoger niveau tillen.

Appel-walnoot

Ingrediënten

  • 40 g walnoten
  • 125 g boter op kamertemperatuur
  • 70 g appelmoes zonder toegevoegde suiker (of ongeveer 1 grote appel)
  • 1 tl poedersuiker
  • ½ tl speculaaskruiden
  • ¼ tl kaneel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de walnoten ongeveer 5 minuten. Doe de walnoten  in een schone theedoek en wrijf er zoveel mogelijk van de velletjes af en hak grof.
  • Voeg de walnoten en de rest van de ingrediënten toe aan de boter en meng alles goed door.
  • Doe de boter in afsluitbaar potje.

Tip: zo krijg je boter in no time - euhm - boterzacht.

Peer-gember

Ingrediënten

  • 1 peer
  • 2 tl lichte basterdsuiker
  • 125 g boter op kamertemperatuur
  • 125 ml water
  • 1tl verse gember
  • 1 tl poedersuiker
  • 25g crème fraiche

Bereiding

  • Snijd de peer in kleine stukjes. Doe de peer met de basterdsuiker in een kleine pan en laat 15 minuten zachtjes stoven. Haal de pan van het vuur, prak met de achterkant van een lepel en laat afkoelen.
  • Voeg de puree van peer en de rest van de ingrediënten toe aan de boter en meng alles goed door.
  • Doe de boter in een afsluitbaar potje.

De boters zijn twee weken houdbaar in de koelkast en maximaal 3 maanden in de diepvries.

Verras je brunchgasten eens met iets anders voor op hun toast of pimp je favoriete ontbijt met een dun laagje van deze boter. Ook lekker recht uit het potje met een lepel of - in een zotte bui - gewoon met je vinger. Geen paniek, wij vertellen het niet verder!