Toppings die de show stelen: hartig of zoet

Sommige gerechten hebben niet veel nodig … al zien ze er dan vaak nogal doordeweeks uit wanneer je ze op je social media deelt. Met onze topping-recepten voeg jij in een handomdraai een extraatje toe aan je favoriete salade, een burger of zelfs aan een dessert.

Wij gingen deze keer voor een uien- en citrusschil-topping maar laat vooral je creativiteit de vrije loop!

Uientopping

Ingrediënten

  • 2 middelgrote uien, in dunne ringen
  • 2 volle el maïszetmeel
  • ½ tl komijnpoeder
  • Plantaardige olie, om in te frituren

Bereiding

  • Bedek de uien met gezouten water tot ze onderstaan en laat 15 minuten weken. Giet af, spoel af en dep zo droog mogelijk met keukenpapier. Bestuif de uienringen royaal met het maïszetmeel en het komijnpoeder.
  • Schenk een laagje plantaardige olie van ongeveer 8 cm in een frituurpan en verhit tot 170°C. Frituur de uienringen in porties totdat ze goudbruin zijn en laat uitlekken op keukenpapier.

Lekker op een hamburger, in een salade of een rijstschotel en perfect wanneer je toevallig een ajuin over hebt. Experimenteer gerust met kruiden die jij lekker vindt.

Gekonfijte citrusschilletjes

Ingrediënten

  • 2 citrusvruchten naar keuze (citroen, sinaasappel, pompelmoes)
  • Fijne kristalsuiker
  • Water

Bereiding

  • Snijd de schil van de citrusvruchten, verwijder zoveel mogelijk de witte binnenkant en snijd in vier stukken. Plaats de schillen in een pan en bedek met koud water. Breng aan de kook, leg in een zeef en laat uitlekken.
  • Herhaal dit proces 3 à 4 keer om de bitterheid van de schil te verwijderen. Proef tussendoor gerust een om het verschil te smaken!
  • Laat de schil na de laatste keer blancheren uitlekken en een paar minuten drogen. Snijd de schillen met een heel scherp mes in fijne, hapklare reepjes.
  • Weeg de schillen en leg in een middelgrote pan. Meet het dubbele van dat gewicht in elk suiker en water af en plaats in de pan bij de reepjes schil.
  • Verhit zachtjes totdat de suiker opgelost is. Breng aan de kook en zet daarna het vuur laag. Laat 1 tot 1,5 uur zachtjes koken tot de citrusschillen doorzichtig zijn.
  • Laat afkoelen en plaats de schilletjes met de siroop in een afsluitbare pot.
     

Maakt elk ijsje af en gaat bijzonder goed samen met een rijk stuk chocolade- of worteltaart.