Bereiding
- Houd het kopje van de asperge vast en schil met een dunschiller van boven naar onder. Schil zo elke asperge en snijd vervolgens de harde stukken van de onderkant.
- Verhit een pot (zorg dat die groot genoeg is) met lichtgezouten water en bicarbonaat. Zo behouden je asperges hun kleur. Kook de asperges in max. 3 min. beetgaar, giet af en spoel met ijskoud water om het kookproces te stoppen.
- Meng de fijngesneden munt en peterselie met een scheutje olijfolie, de chilipeper en zeste van een citroen tot een vinaigrette.
- Snijd de halloumi in plakjes en bak aan in een pan zonder vetstof op middelhoog vuur, tot de stukjes een goudbruin kleurtje krijgen. Snijd ondertussen de gekookte asperges in twee. Prik de asperges en de halloumi achtereenvolgend op een houten prikker en serveer met de vinaigrette.
Tip: serveer als bijgerecht of maak kleine spiesjes en geef als vegetarisch aperitiefhapje.