Hallo frisse koolsalade! Of moeten we coleslaw zeggen, op z’n Amerikaans? Maak je eigen Amerikaanse coleslaw met fijngeraspte stukjes wittekool, wortel, ui, appel en een dressing op basis van matonaise (of yoghurt).
Wij zijn fan van rodekoolsalade. Ideaal voor bij een burger zijn stukjes fijngehakte rodekool met bieslook, knoflook, yoghurt en mayonaise. Je kan ook je grootmoeders warme rodekoolbereiding pimpen tot een frisse salade met stukjes appel, rozijnen, walnoten
en een lichte honingdressing.
Door je koolbladeren wat langer te blancheren in gezouten water (zo'n 2-3 min.), maak je ze slapper en werkbaar. Op die manier kan je er heerlijke pakketjes mee maken. Wij vullen spitskoolbladeren met een kruidige gehaktmengeling en bakken ze in tomatensaus in de oven.
Liever geen vlees? Maak pakjes van wittekool en vul ze met een ricottamengeling van gekookte linzen en gestoofde prei, selder, ui en knoflook. Kruid af met Provençaalse kruiden en wat nootsmuskaat. Reken op zo'n 3 rolletjes per persoon.