3. Gebruik 00-bloem voor zelfgemaakt pizzadeeg
Ben je een dappere huischef die zijn deeg zelf maakt? Dan is het belangrijk om met de juiste bloem te werken. Bloem zorgt voor een mooi glad en elastisch deeg.
Je kan zelf op zoek gaan naar de ideale mengeling van tarwebloem of je kan tippo 00-bloem gebruiken. Die is fijn van structuur en heeft een iets lager glutengehalte dan andere bloemsoorten.
4. Laat je zelfgemaakt pizzadeeg voldoende tijd rijzen
Geduld is een schone deugd, zeker als het op pizza aankomt. Laat je deeg minstens 2 keer 2u rijzen. Iets langer is zelfs nog beter. Als je je deeg goed laat rijzen, krijg je een luchtige en krokante pizza.
5. Gebruik voldoende zout in je pizzadeeg
Zout in je pizzadeeg speelt een belangrijke rol. Het neemt water in je deeg goed op en zorgt voor het volume, de kleuring en de smaak van je deeg.
Italianen, de echte pizzameesters, doen veel meer zout in hun deeg dan wij. Zo’n 50 à 55 gram per 1,7 kilo bloem. Natuurlijk kan je ook met minder zout een prima pizza maken.