09 298 05 10
Deel jouw gerechten op
Isa
Foodbag Chef
Gepubliceerd op 18/02/2025
Er gaat toch niets boven het bakken van pannenkoeken op een gezellige zondagmiddag! Hoe maak je nu de allerlekkerste pannenkoeken? Het lijkt zo simpel, maar je pannenkoeken kunnen vaak mislukken, smaken slap of er duiken vervelende klonters op in het beslag. Geen zorgen, we hebben een paar tips om klonters te vermijden en je pannenkoeken nog lekkerder te maken!
Pannenkoekenpannen zijn speciaal ontworpen voor het maken van de perfecte pannenkoek! Als je een pannenkoekenpan in huis hebt, raden we je zeker aan om deze te gebruiken. Maar geen paniek als je zo'n speciale pannenkoekenpan niet in huis hebt. Het belangrijkste is dat je kiest voor een pan met een goede anti-aanbaklaag. Dit zorgt ervoor dat je pannenkoeken moeiteloos glijden en je geen gedoe hebt met aanbakken.
Je hebt geen antikleefpan? Geen zorgen, ook dat is geen probleem! Voeg iets meer vetstof toe en wacht geduldig tot de pannenkoek vanzelf loskomt van de pan. Het belangrijkste hierbij is dat je pan heet is. Hoe test je dat? Met de druppeltest! Doe een paar druppels water op de pan en als de druppels gaan ‘springen’ weet je dat je pan heet genoeg is. Pas dan voeg je de vetstof toe.
Ze zeggen altijd dat de eerste pannenkoek mislukt, maar dat is verleden tijd! Het geheime ingrediënt? Geduld! Laat je pan eerst goed heet worden en verlaag je vuur een beetje net voordat je je eerste pannenkoek wilt bakken. Als je pannenkoek al aanbrandt voordat hij helemaal is uitgebakken, kan het zijn dat je vuur te hoog staat. Zet je vuur dan iets lager.
Je kunt direct beginnen met bakken nadat je het beslag hebt gemaakt, maar wil je echt jouw pannenkoeken naar een hoger niveau tillen? Dan is het een absolute aanrader om je beslag minimaal een uur in de koelkast te laten rusten. Heb je wat meer tijd? Perfect! Laat het beslag dan ongeveer 2 uur rusten voor het allerbeste resultaat.
Met een pannenkoekenpan heb je eigenlijk geen extra vetstof nodig, maar wil je dat je pannenkoek er echt goed uitziet én de smaak net dat beetje extra krijgt? Dan is een beetje boter je geheime wapen! Vet je pan in met een klontje boter en je pannenkoek krijgt die gouden kleur en de perfecte smaak.
Hoe beter de ingrediënten, hoe smaakvoller je pannenkoeken! Denk aan volle melk, verse eitjes van je eigen kippen en echte hoeveboter. Of waarom niet even langs de boer gaan en je melk, boter en eieren direct bij hem halen?
Het lijkt zo simpel, maar af en toe duiken vervelende klonters op in het beslag. Geen zorgen, we hebben een paar tips om klonters te vermijden en je pannenkoeken nog lekkerder te maken!
Geen paniek, er zijn gelukkig makkelijke oplossingen voor. Haal je beslag gewoon even door een zeef en je hebt weer een heerlijk glad mengsel. Zit het laatste beetje beslag wat vast? Gebruik dan een lepel om het door de zeef te duwen. Geen zeef in huis? Geen probleem! Pak een vork en druk de klonters tegen de rand van de kom. Het kost iets meer moeite, maar die vervelende klonters verdwijnen als sneeuw voor de zon!
Er zijn heel wat manieren om pannenkoeken te maken! Natuurlijk kun je de klassiekers met bloem, eieren, melk (en suiker) niet missen, maar waarom niet eens iets anders proberen? Zeg vaarwel tegen de saaie boterhammen met choco en ontdek de bananenpannenkoeken van Chef Isa gemaakt van overnight oats. De ideale manier om je dag te starten!
Geen zin om zelf je pannenkoeken te maken? Bestel de heerlijke pannenkoeken van Charles Dossche als extra in je Foodbag.
Isa
Foodbag Chef
Je kroost is je meest kritische publiek! Voor kindvriendelijke tips en makkelijke, snelle recepten ben je bij mij aan het juiste adres.
Krijg als eerste de laatste promo’s
Unieke keukentips & tricks
Elke week in je mailbox
Complete your box with delicious local desserts, breakfast, lunch or snacks.