Dit is de beste citroen-meringuetaart die je ooit zal eten

Ingrediënten

kant-en-klaar zanddeeg
1 pak
witte suiker
100 gram + 150 gram
maïzena
7 eetlepels
grote citroenen, schil en sap
4
eieren
6
ongezouten boter, gesmolten
100 gram
water
enkele eetlepels + 50 ml

Er zijn zo van die klassiekers waar je gewoon niet mee moet prutsen. Deze citroen-meringuetaart bijvoorbeeld heeft niet veel toeters en bellen nodig. Ons geheim recept geven we graag prijs want lekkere desserts zijn gemaakt om te delen, toch? 

Bereiding

De taart

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit tot het groot genoeg is om een volledig bakblik te bedekken. Schik het deeg in het blik. Knip het overtollige deeg nog niet weg.
  • Plaats bakpapier in het bakblik en vul het met bakbonen. Knip nu het overtollige deeg af met een scherp mes. Bak het deeg ongeveer 15-20 minuten blind of tot het deeg licht begint te kleuren. Verwijder het papier en de bonen laatste vijf minuten. Verlaag de temperatuur van de oven naar 150°C.
  • Meng ondertussen de 100 gram suiker, de maïzena en voldoende water om een pasta te maken, in een grote kom.
  • Breng 50 ml water en de citroenschil aan de kook in een kleine pan.
  • Giet geleidelijk de hete vloeistof op het maïzena-suikermengsel en meng de hele tijd tot een gladde massa ontstaat.
  • Splits de eieren en klop de zes eierdooiers, het citroensap en de gesmolten boter erdoor. Kook op een laag vuurtje, roer de hele tijd, tot de massa dikker wordt. Laat de custard daarna afkoelen.

De meringue

  • Schep de zes eiwitten in een grote kom en klop op tot het eiwit stijve pieken vormt. Voeg de 150 gram suiker lepel per lepel toe en mix met hoge snelheid erdoorheen.
  • Giet de custard in de taartvorm en doe er de meringue over.
  • Bak ongeveer 35-45 minuten (op 150°C) tot de meringue knapperig is aan de buitenkant en zacht en marshmallow-achtig eronder. Serveer warm of koud in plakjes.

Smakelijk!