Dit doe je met restjes champagne

Ingrediënten

Zalmfilet
600 gram
Venkel
1
Risottorijst
300 gram
Champagne
100 ml
Groene asperges
300 gram
Visbouillon
1 blokje
Sjalot
1
Knoflook
1
Parmezaan
50 gram
Boter
40 gram
Dille
Enkele takjes
Bakpapier
Olijfolie
Peper & zout

Nu de feesten achter de rug zijn, is de kans groot dat je nog restjes champagne staan hebt. Weggooien zou toch zonde zijn van die maar al te lekkere drank. Maar wat doe je er dan juist mee? Wij weten raad: maak er risotto met venkel, zalm en asperges mee! 

Risotto van champagne met asperges, venkel en zalm

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Los het bouillonblokje op in 1 liter warm water. 
  2. Schik de zalmfilets op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Hak de dille fijn en strooi over de vis. Plaats aan de kant.
  3. Snijd venkel in fijne schijfjes of blokjes (bewaar het venkelgroen). Hak de sjalot fijn en pers de knoflook. Snijd de asperges in kleinere stukken.
  4. Plaats de zalm in de oven gedurende 15 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis).
  5. Verwarm een braadpan met dikke bodem en voeg een klontje boter toe. Fruit de sjalot, knoflook en venkel tot de sjalot glazig is. Voeg de rijst toe en roerbak even mee. Blus de pan met de champagne en roer tot de vloeistof opgenomen is. Voeg de visbouillon er beetje bij beetje aan toe. Giet tot alle bouillon opgenomen is en de rijst romig en zacht is, blijf regelmatig roeren. Kruid met peper en zout. Voeg daarna de asperges toe en laat even sudderen.
  6. Roer voor het opdienen de Parmezaanse kaas en boter door de risotto. Serveer met de geroosterde zalm.