Foodbag en Brugge Tripel: een perfecte match

In de week van 6 mei trakteren wij elke Foodlover op twee flesjes Brugge Tripel. Bovendien vertellen we je graag waarom die zo goed bij jou box passen want in elke Foodbag zit een gerecht dat perfect met dit Belgisch bier samengaat.

Over Brugge Tripel

Brugge Tripel houdt al sinds de middeleeuwen vast aan haar brouwtradities en weet zonder twijfel een plek te veroveren in de bierwereld. Wat je het meest zal bijblijven na het drinken van zo’n glas is waarschijnlijk het rokerige aroma van dit bier. Wie de smaak van Brugge Tripel in drie woorden wil omschrijven, heeft het vaak over ‘bitter, rijk en romig’.

Een ideaal biertje om zo van te genieten maar nog lekkerder wanneer het samen met een bijpassend gerecht gedronken wordt.

Over foodpairing

Dat wijn en lekker eten goed samengaan, hoeven we je vast niet uit te leggen. Dat ook het juiste bier een zorgvuldig samengestelde maaltijd perfect kan begeleiden, daar moet je misschien nog even aan wennen. En net daarbij helpen wij je graag een handje op weg.

Eén van de belangrijkste ingrediënten en smaakmaker van Brugge Tripel is de kruidenmengeling ‘gruut’, die al gebruikt werd in de middeleeuwen. Nog steeds wordt dit bier gebrouwen met deze mengeling, die zorgt voor de specifieke, bitterzoete smaak en wij vertellen je graag welke Foodbag-gerechten perfect samengaan daarbij.

Merguez met kruidige couscous, geroosterde aubergine en hummus

Original - Merguez met kruidige couscous, geroosterde aubergine en hummus

Het vlees met uitgesproken smaak kan wel wat tegenwicht verdragen en de kruidigheid van de couscous wordt doorgetrokken in het bier. Ook het gerookte karakter van de gist in het bier gaat goed samen met de geroosterde aubergines.

Nasi Goreng met gekruide kippenblokjes en wokgroenten

Easy Dinner - Rijstschotel met gekruide kippenblokjes en wokgroenten

Deze rijstschotel is misschien snel klaar, aan smaak moet ze zeker en vast niet inboeten. De uitgesproken aroma’s van het bier zijn dan ook de perfecte partner van de specifieke kruidenmengeling van dit gerecht.

Scampi diabolique à la Sana met een frisse komkommersalade

Sanabox - Scampi diabolique à la Sana met een frisse komkommersalade                          

De pittige scampi’s zijn de perfecte match met de krachtige Brugge Tripel en dankzij de frisse salade laat je je smakenpallet even tot rust komen. Een gerecht dat al je zintuigen zal aanspreken.

Quinoasalade met geroosterde zoete aardappel en hummus van spinazie

Veggiebox - Quinoasalade met geroosterde zoete aardappel en hummus van spinazie

De zachte smaak van de geroosterde zoete aardappel is een knipoog naar het licht gerookte karakter van de Brugge Tripel. De spinazie houdt het geheel in evenwicht.

Bestel voor donderdagmiddag 2 mei 2019 jouw Foodbag en ontvang op maandag 6 mei 2019 twee flesjes Brugge Tripel.