Gepocheerde eitjes met knoflookyoghurt en chiliboter

Ingrediënten

Griekse yoghurt
250 gram
Eieren
4
Dille, fijngehakt
1 eetlepel
Boter, ongezouten
60 gram
Cayenne- of chilipeper
1/2 theelepel
Spinazie
200 gram
Knoflook, geraspt
1 teentje
gepocheerd ei met knoflookyoghurt en chiliboter

Deze week doen we de Turkse keuken eer aan en maken we de Turkse versie van Eggs Benedict: Cilbir. Al populair bij de Ottomaanse heersers sinds de 15de eeuw, maar vandaag veroveren deze gepocheerde eitjes met knoflookyoghurt en chiliboter jouw hart volledig. Ontbijten is nog nooit zo leuk geweest! 

Bereiding

  1. Maak de knoflookyoghurt: meng de yoghurt met de dille, snufje zout, peper en geraspte knoflook. Dek af en zet in de koelkast gedurende een uurtje.
  2. Blancheer de spinazie gedurende 2 tot 3 minuten in kokend water en verfris ze met koud water. 
  3. Smelt de boter samen in een steelpannetje samen met de cayennepeper. Haal van het vuur.
  4. Pocheer de eitjes in een pan met zacht kokend water en een scheutje azijn. Laat dan de eitjes uitlekken op keukenpapier. 
  5. Neem 4 kommetjes en schep de knoflookyoghurt er in. Leg de gepocheerde eitjes er op en werk af met chiliboter en geblancheerde spinazie. Dresseer met wat zout en een takje dille. Smakelijk!