Knoflook konfijten in olijfolie

Gekonfijte knoflook

Hou je niet van de scherpe smaak van rauwe knoflook? Door te konfijten in olijfolie wordt de knoflook lekker zoet en romig, héél anders dan rauwe of gebakken knoflook. Zowel de zachte knoflook als de olie kan je gebruiken om verschillende gerechten op smaak te brengen.

Gekonfijte knoflook
  1. Druk met je handpalm op de knoflookbol tot de tenen los komen. Je hoeft ze niet te pellen.
  2. Plaats de tenen knoflook in een steelpannetje en voeg genoeg olijfolie toe tot de tenen helemaal onder staan.
  3. Laat de look 35 à 45 minuten sudderen op laag vuur tot de knoflook goudbruin is.
  4. Laat afkoelen, giet over in een potje en bewaar in de koelkast.

Tip: voeg je favoriete kruiden (tijm, rozemarijn, chilipeper) toe voor extra smaak.