Zo vermijd je dat je witloof waterig wordt!

Witloof met hespenrolletjes uit de oven, een oervlaamse klassieker die terecht door iedereen gesmaakt wordt. Maar wat vaak voorkomt is dat het witloof wel eens waterig durft te zijn. Die tijden zijn voorbij want we vertellen je hoe je dit in de toekomst vermijdt. 

Gouden regel: kook niet maar braiseer

Witloof wordt waterig door het te koken, daarom is het belangrijk dat je je witloof braiseert in plaats van kookt. Onze Foodbagchefs doen het als volgt: verhit een pan met boter. Bak het witloof aan alle kanten tot het witloof mooi bruin wordt, voeg dan 1 eetlepel honing, een half blokje kippenbouillon en een beetje water toe. Laat afgedekt stomen tot de witloof beetgaar is maar zorg er zeker voor dat het witloof nooit kookt.

Daarna is het belangrijk om het witloof goed te drogen, knijp elke stronkje uit en dep droog met keukenpapier.

Et voilà, c'est ça, geniet van je witloof!